07

d3c3fdd568e5b0173ec2a1ab4383790dHétfőn reggel elvitték a Wagon Caffénak több évtizedig otthont adó vasúti kocsit a Városligetből. A hangulatos hely tavaly zárt be, miután nem kaptak engedélyt a további működésre a Városliget zrt-től.

Bringások, kutyások, családok törzshelye volt a Café Waggon évtizedeken át. A most elszállított vasúti kocsi 1990 óta szolgálta a Ligetbe járókat. Előtte egy felújított Orient Expressz vagonban működött vendéglátóhely, ez a kocsi 1965 és 85 között állt ugyanezen a helyen.

A vasúti kocsi tulajdonosa, a Cafét működtető vállalkozó 1996-ban megvásárolta a kocsit, majd miután tavaly ősszel a Városliget zrt szerződést bontott vele, váratlanul a Közlekedési Múzeum is bejelentkezett a vagon tulajdonjogáért. Arra hivatkoztak, hogy a kocsi náluk van leltárban, és nem fogadták el a tulajdonos által bemutatott adásvételi szerződést. Végül a pereskedés elkerülése miatt, a tulaj másodszor is megvásárolta a kocsit, ezúttal néhány tízezer forintért hajlandó volt a múzeum törölni a nyilvántartásából.

A vagont jelenleg árulják, a Ligetbe nem térhet vissza, hétfő reggel egy telepre szállították.

fotó: Városliget barátai facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 4 =